5ebe5f2072aaf323604db793
halo spartan strike S
“Halo: Spartan Strike” – spartanernas hjältedåd ekar i evigheten


Glimtar från striderna som formade världen.

 

 

Halo: Spartan Strike bjuder på gaminglycka i form av spelbara tillbakablickar i Halo-universumets historia. Storyn utspelar sig samtidigt som Halo 2 och är något av en andlig uppföljare till Halo: Spartan Assault. Spartan Strike är en top-down stick shooter och utvecklarna 343 Industries och Vanguard Games säger att speltiden är fyra till fem timmar.

 

 

Spelaren axlar rollen som en av elitsoldaterna som ingår i SPARTAN-IV-programmet. Kampanjen kretsar kring att hitta och återerövra reliken The Conduit från Covenantstyrkornas klor. Med The Conduit’s hjälp ska spelaren kunna stänga den slipspace portal som har möjliggjort gjort den Prometheanska invasionen av New Phoenix på Jorden. Med andra ord: Allt står på spel.

 

 

Grafiken har förbättrats sedan Spartan Assault, granatkasten är mer precisa, det finns fler pansarfärdigheter samt vapen och motståndarsidan har fått sig ett rejält tillskott i och med den Prometheanska invasionen. Färgkaskader orsakade av lasrar, projektiler, fienden och explosioner fyller skärmen i denna hektiska isometriska shooter.

 

Snart går det att vältra sig i Halo-universumets historiska highlights vad gäller krigföring, om så bara för några timmar.

 

 

//Robin Herzog

 

 

Se trailern nedan:

 

 

Halo: Spartan Strike släpps till Microsoft Windows, Windows Phone
Utvecklare: 343 Industries, Vanguard Games
Utgivare: Microsoft Studios
Release: 12:e december

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL