Världens tveklöst mest kända, framgångsrika och innovativa bilspel kommer äntligen med en ny upplaga. ”Gran Turismo 7” har av utvecklaren Polyphone Digital beskrivits som “det bästa Gran Turismo-spelet genom tiderna” och att det är “utformat för att hylla alla aspekter av bilkulturen”. Och vi har ingen anledning att misstro dem.

Det senaste spelet ska innehålla över 400 bilar och 90 banor fördelat på 34 olika platser – och redan nu har Sony utlovat fler vid kommande uppdateringar. VD:n för Polyphone, Kazunori Yamauchi, har i intervjuer tryckt på de tekniska förbättringar som gjorts möjliga för PS5-spelet. Han har särskilt nämnt den haptiska återkopplingen och de adaptiva avtryckarna i DualSense-kontrollen, som man använt för att imitera känslan av bromsarna. Ray tracing tillsammans med 4K, 60 fps och HDR nämns också som starkt bidragande till den “naturliga känslan” och inte minst den visuella realismen i spelet.

Fullt utrustat för att ta ut svängarna, med andra ord.

“Gran Turismo 7” har nu släppts till PlayStation 4 och PlayStation 5 tillsammans med ett soundtrack där namn som Idris Elba, Lil Tjay, Koffee och GoldLink medverkar.

Foto: Polyphone Digital