Rymdexpeditioner med smuggling och strider i den kolossala Vintergatan.

Upplev rymden som aldrig förut. “Elite: Dangerous” värld är en 1:1 skala av galaxen Vintergatan och har runt 400 miljarder stjärnor. Med planeter i skala 1:1, månar som roterar runt planeterna i realtid och dynamiska dag- och nattcykler är “Elite Dangerous” i sanning stort. 150 000 av solsystemen bygger på verkliga astronomiska data och samtliga planeter och avstånd i spelet är korrekta.

“Elite: Dangerous” låter spelare utforska och överleva i rymden genom bland annat handel, strid, smuggling, lönnmord och piratjakt. I detta rymdäventyr som är en handels- och stridssimulator kommenderar spelare över ett eget rymdskepp och får fria händer att lyckas i den enorma galaxen. Stor betoning läggs på utforskandet mellan planeterna som tar plats i cockpiten. Som tur är kan rymdskepp uppnå höga hastigheter via hyperdrive vilket gör restiderna mer behagliga.

Förutom kringresandet i rymden där spelare sitter i pilotstolen ska senare uppdateringar erbjuda FPS-upplevelser på planeter där spelare kan docka. Då ska det bli möjligt att utforska livliga städer och vildmark där det ska gå att jaga djur som mer eller mindre kommer att likna våra dinosaurier. Det ska även bli möjligt att borda andras skepp, kapa dem och ha eldstrider mot andra rymdfarande MP-spelare samt NPC:er. Redan vid spelsläppet kommer det att vara möjligt att föra rymdstrider och samarbeta med andra spelare. Men spelare bör ta sig i akt för att den som är för skjuttokig kommer att få ett pris på sitt huvud à la Han Solo.

Med det enorma “Elite: Dangerous” stundande release känns plötsligt Tony Montanas staty med texten “The world is yours” lite futtig.

//Robin Herzog

“Elite: Dangerous” släpps till: Microsoft Windows, OS X
Utvecklare: Frontier Developments
Utgivare: Frontier Developments
Release: 16:e December