Den här gången kommer det soliga Kalifornien att sölas ned med zombieblod.

Zombieapokalypsen har tagit sig till det amerikanska fastlandet och “Dead Island 2” levererar en open world-zombieupplevelse som är till för att delas med vänner.

Paradiset och helvetet förenas i en sjukt köttig kram med multiplayer för upp till åtta spelare. Samarbeta, tävla eller bara samexistera i ett Kalifornien som är försatt i karantän. Välj bland flera olika spelarklasser där det myllrar av trippiga personligheter. Tyc ker du om att se dina fienden i vitögat, välj då den actionorienterade bärsärken. Har du en förkärlek för stealth kills kan det vara en god idé att spela som the hunter. Alla karaktärer och vapen kan skräddarsys för bästa möjliga slaktupplevelse.

Storyn utspelar sig flera månader efter det första spelet som tog plats kring Papua Nya Guinea. Militären har försatt Kalifornien i karantän och människor har dessförinnan evakuerats. De som är kvar i the sunshine state är några äventyrare och hemmakära själar. Och si sådär elva biljarders triljoner zombies. Alltså är förutsättningarna perfekta för alla som vill ha en ny start i livet.

Vapenarsenalen bygger på hemmagjorda vapen där bara fantasin sätter gränserna. Slå dig genom horder av zombies och se splattret falla på plats, ungefär som pusselbitarna i ditt liv. San Francisco och Los Angeles utgör skådeplatserna och snart är fighten framme i Hollywood, Golden Gate-bron, Venice Beach, Santa Monica Pier och många andra ikoniska platser.

Se trailern nedan:
httpv://youtu.be/3sUv-bBrb6Y

“Dead Island 2” släpps till: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One
Utvecklare: Yager Development
Utgivare: Deep Silver
Release: Våren 2015

//Robin Herzog