Captain Toad Treasure Tracker S
“Captain Toad: Treasure Tracker” – en spelsaga om försvunnen kärlek och gömda skatter


Toad knallar ut på gladlynta äventyr i mängder av mikrokosmos.

 

 

Den ofrivillige hjälten Toad drar ut på sitt första och största äventyr någonsin i “Captain Toad: Treasure Tracker”. Spelet är en spin-off tillhörande Super Mario-serien och bygger på ett minispel som fanns med i Super Mario 3D World från 2013.

 

En dag när Toad och Toadette utforskar en värld och precis har hittat en Power Star flyger den kolossala fågeln Wingo mot dem och tar både stjärnan och Toadette. Det är nu upp till den västklädde Toad att rädda henne. För att hitta sin älskling måste Toad utforska labyrintliknande världar som var och en är som ett mikrokosmos. Genom att styra kameran runt världen kan Toad navigera lättare. Skicklig kamerahantering är essentiell för att Toad ska kunna utnyttja de smidigaste taktikerna för att lösa pussel, besegra fienden och leta rätt på gömda skatter. I slutet av varje bana finns en åtråvärd Power Star för Toad att plocka på sig.

 

Toads ryggsäck som han har på sig genom spelets gång är enormt tung. Detta gör att han inte kan hoppa. Men Toad är mer kapabel än vad många tror. För att ta sig genom de omväxlande och färgsprakande världarna kan han kasta majrovor på fienden, klona sig själv i vissa tillfällen och emellanåt även gå loss på fienden med en hacka.

 

 

Banorna kommer i olika slags fantasirika former. Sökandet efter Toadette tar Toad till världar som finns högt upp i skyn och långt ned under vattenytan. Det finns banor som består av rutschkanor, lokomotiv, kompakta öknar och hemsökta slott för att nämna några. Vissa banor har högre tempo än andra. En av de snabbare upplevelserna får spelare när de åker omkring i kringelkrokar i en gruvvagn och betar av motståndare på löpande band. Det finns sammanlagt över 70 världar att utforska. Självfallet ställs den svamphattsklädde Toad även mot jättelika bossar som det gäller att trotsa och besegra.

 

Toad har varit i Marios skugga i många herrans år nu. Men nu bryts trenden. Rädda damen, dagen och stjärnorna i Toads mest fartfyllda äventyr någonsin.

 

//Robin Herzog

 

 

 

Se trailern nedan:
httpb://youtu.be/8hRmFa6KrRo

 

 

“Captain Toad: Treasure Tracker” släpps till: Wii U
Utvecklare: Nintendo EAD Tokyo 1-UP Studio
Utgivare: Nintendo
Release (Europa): 2:a januari 2015Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL