Taktiska våldsspiraler under ordnade former tar fram det bästa i oss alla.

Games Workshops gamla goda brädspel “Blood Bowl” har fått en ny splitterny start med “Blood Bowl 2”. pånyttfödelsen innebär såklart mer amerikansk fotboll kombinerad med Warhammer 40 000-universumet, huzzah! Det handlar i princip om att gå bärsärk på motståndarna och vinna dagen, eller i alla fall matchen.

Människor, dvärgar, alver, orker etcetera kämpar om segern och livet på plan går till viss del ut på slow-mo-scener med två delar poserande spelare och en fet klick våld. Allt i god sportsmannaanda givetvis! Det blir utöver det många tärningskast, uträkningar i rutnät och tänkande i flera steg. Ungefär som när en snickare tillverkar en trappa. Fast roligare!

Uppföljaren använder sig av en sprillans ny grafikmotor, single- och multiplayer-läget har fått nya spellägen och multiplayern har även välsignats med ett utökat taktiskt djup. Så för dig som är sugen på att ta testa en ny sport i år: Mixa till det. Ta en chans! Lämna alla fördomar gentemot orker hemma och gå loss i “Blood Bowl 2”.

Kolla in gameplay nedan:
httpv://youtu.be/6RN-vqUYTyg

“Blood Bowl 2” släpps till: PC, Playstation 4 och Xbox One
Utvecklare: Cyanide
Utgivare: Focus Home Interactive
Release: Våren 2015

//Robin Herzog