5ebe5f2072aaf323604db793
apotheon-L2
“Apotheon” – gudarna rasar mot människornas siste hjälte


Den grekiska mytologins råhet och under väcks till liv.

 

 

“Apotheon” är ett plattformsspel i 2D med fokus på action och äventyr. Spelets kärna utgörs av den rika grekiska mytologin och för att på ett enkelt vis beskriva “Apotheons” estetik krävs inte mer än en blick på en antik grekisk kruka. Spelets utseende är i sin rätta bemärkelse klassiskt. Men “Apotheon” utgör mer än bara en visuell yta.

 

I “Apotheon” har Hera som är Olympens drottning störtat sin make och tillika gudarnas gud: Zeus. Hon har för avsikt att styra över gudarna som alla är samlade på Olympen. Med sin bitska inställning gentemot de dödliga på jorden passar hon på att starta ett blodigt fälttåg för att utplåna människorna.

 

Som mänsklighetens siste hjälte Nikandreos måste spelare passera genom Hades dödsrike, infiltrera Olympen och stoppa gudarna. Med svärd, spjut, sköld, slunga och pilbåge kommer spelare att smyga, konspirera, plundra och slåss sin väg genom majestätiska palats och djupa avgrunder. Endast genom att avlägsna gudarnas krafter och själv ta kommando över elementen kan mänskligheten återfå sitt hopp.

 

 

“Apotheon” utspelar sig cirka 1000 år före Kristus och det betyder att Nikandreos kamp utspelar sig mitt under bronsåldern. Svärd går itu, spjut går av och sköldar splittras. För att hålla sig i toppform gäller det att utforska, plundra, köpslå och tillverka egna vapen. Men ingen hjälte kan göra allt själv. Vissa karaktärer som spelare möter kommer att vara till stor hjälp på vägen. Några är gudar, andra inte. Den grekiska mytologin innehåller som vi alla vet en lång rad av brutala guds- och människoöden. “Apotheon” utgör inte något undantag. Var därför beredd på våldsamma svärdshugg i ryggar och gore i överflöd.

 

För att hålla “Apotheons” narrativ i någorlunda fas med de mytologiska rötterna har utvecklarna Alien Trap tagit hjälp av en konsult som specialiserar sig på klassisk litteratur. Detta betyder dock inte att de mest vrickade, fantastiska och hårresande historierna kommer att saknas, tvärtom. “Apotheon” och den grekiska mytologin frossar i spännande berättelser.

 

 

//Robin Herzog

 

 

Se trailern nedan:

 

 

“Apotheon” släpps till: Playstation 4, Microsoft Windows, OS X, Linux
Utvecklare: Alien Trap
Utgivare: Alien Trap
Release: Januari 2015Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL