Alone in the Dark Illumination S
“Alone in the Dark: Illumination” – allt blod måste spillas i ljuset


Den förlorade staden bär på en vidrig hemlighet.

 

“Alone in the Dark: Illumination” är det sjätte spelet i den legendariska survival horror-spelserien. Illumination är dock den första releasen i serien som utöver en single player-kampanj även har multiplayer- och co-op-läge för upp till fyra personer.

 

“Alone in the Dark: Illumination” tar med spelaren till den sen länge övergivna staden Lorvich i Virginia. En gång i tiden blomstrade gruvstaden och dess befolkning. Men när en flodvåg svepte in över gruvanläggningarna evakuerades hela området. Staden föll i glömska och lämnades till sitt öde. Orsaken till flodvågen förblev ett mysterium och även flera år efteråt har ingen vågat att återvända, förrän nu.

 

Det cirkulerar berättelser om att underliga varelser våldgästar Lorvich och att det finns en mörk dimma i staden. Några lokalbor hävdar att det lurar en kraft där som de kallar för The Darkness. Detta mörker sägs kunna ta många skepnader och har staden i sitt våld. Det är upp till spelaren att klara upp mysteriet som vilar tungt över Lorvich.

 

De fyra protagonisterna utgör varsin klass och på traditionsenligt vis spelas “Alone in the Dark: Illumination” ur tredjepersonsperspektiv. The Hunter hanterar tyngre vapen, The Witch och The Priest använder främst magiska förmågor och The Engineer använder vapen samt egna uppfinningar för att döda fienden.

 

Det absurda mysteriet kring Lorvich tar spelaren genom tre kampanjer och tillika tre olika områden: Kyrkogården, gruvanläggningen och staden. Mörkret spelar en huvudroll i spelet då fienden är odödliga så länge de inte utsätts för någon form av ljus. Monstren i Illumination är starkt influerade av H.P. Lovecrafts skrifter samt illustrationer och utgörs bland annat av Demor Ghouls, Reapers, Goblins och Hell Hounds. Som tur är har spelaren några få eldbaserade vapen tillgängliga samt andra sätta att framkalla ljus på. Det gäller att hålla ögonen öppna efter potentiella temporära ljuskällor som gatlyktor och explosiva föremål. För att göra livet ännu svårare får spelaren ammunition i sparsamma doser och någon karta finns det inte. Tumregeln är att inte drabbas av panik.

 

Det blir en blandning av teamwork, mod, kreativitet och strategisk förflyttning som krävs för att spelare ska lyckas pulsa framåt och nå ljuset, innan det är för sent.

 

“Alone in the Dark: Illumination” släpps till: Microsoft Windows
Utvecklare: Pure FPS
Utgivare: Atari
Release: 16:e December 2014

 

//Robin Herzog

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL