ALEX-collage-

Jag och Kingsize vill skicka ett stort tack för dessa år till vår intervju-maestro Alexander Kihlström, som i dagarna påbörjar nya äventyr med jobb på Live Nation Sweden.

Under årens lopp har han intervjuat ett ofattbart antal artister, t.ex: Kendrick Lamar, Method Man, The Game, Jean Grae, Eternia, Rapsody, Pusha T, DJ Premier, A$AP Rocky, Big Daddy Kane, Anthony Hamilton, Dynasty, eMC, Rick Ross, Vinnie Paz, Yelawolf, Angel Haze samt svenska artister som Cleo, Näääk, Allyawan, Chords, Ken Ring, Movits!, Looptroop, Stress, Sjukstugan, Vic Vem m.fl m.fl.

Personligen tror jag få har insyn eller förtståelse i den särdeles svåra konsten att nå artister in på livet vid en interjvusituation. Förutsättningarna är allt som oftast varierande beroende på olika artisters tidsschema, humör, vilja att dela med sig, you name it… En intervju är oftast ett oskrivet blad på mer än ett sätt, men kan komma att påverkas av yttre faktorer. Att då ha med sig en “verktygslåda” med initierade frågor och genomgripande kunskap och förståelse för artistens skapande kan generera oanade öppningar för ett givande samtal, långt bortanför klichéer och populärmedias försök att generalisera och förenkla den komplexa skapandeprocessen. Denna konst har Alexander Kihlström under många år förfinat och även om samtalen oftast finns förevigade i skriftlig form, så vill jag lova att innehållet allt som oftast talat bildligt när jag fått hans alster på mitt bord. Lycka till Alex med framtida arbete på Live Nation och hoppas att våra vägar korsas många gånger framöver.

Läs några av Alexander Kihlströms intervjuer på Kingsizemagazine:
https://www.kingsizemag.se/intervjuer/

LYCKA TILL, ALEX!