5df24bf1aa4df00f45798272
asap-rocky-2013-LS
Åklagare bekräftar: A$AP Rocky begärs häktad för grov misshandel


 

 

På torsdagseftermiddagen kom besked från åklagare gällande A$AP Rocky som misstänks för grov misshandel i samband med sitt Stockholmbesök denna vecka. Åklagaren Fredrik Karlsson bekräftar nu att New York-rapparen kommer begäras häktad i två veckor på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Utöver ASAP Rocky kommer ytterligare två misstänkta i Rockys sällskap att begäras häktade, medan ytterligare en person har försatts på fri fot. Åklagaren uppger vidare att rapparen begärs häktad på grund av att det finns en flyktfara och risk för att han på fri fot kan förstöra utredningen. I ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten framgår:

 

”De tre är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Skälet till att de begärs häktade är att det finns flyktfara och risk för att de på fri fot kan förstöra utredningen, enligt åklagaren.”

 

 

A$AP Rockys advokat, Henrik Olsson Lilja, säger till Aftonbladet:

 


“Han förnekar brott och vi menar att han inte ska vara frihetsberövad för det förorsakar otroliga problem med tanke på de turnéer som är inplanerade. I det här fallet har min klient vistats i Stockholm och blivit angripen, vilket man kan se i de här filmerna.”

 

 

ASAP Rocky har under veckan tvingats ställa in spelningar i Oslo och Gdynia, Polen. På fredagen ska Rocky enligt turnéplanen uppträda på Longitude-festivalen i Dublin och på Wireless-festivalen i London under söndag.

 

Häktningsförhandlingen kommer troligen att hållas under fredagen.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL