I slutet av förra veckan lanserade sociala medier-plattformen TikTok en ny guide för psykiskt välmående. Guiden har tagits fram för att stödja användare som delar med sig av personliga berättelser på plattformen och är framtagen i samråd med oberoende experter. Dessutom utökas resurserna kring ätstörningar och sökning med information och råd samt videoklipp från kreatörer på sökfraser kopplade till självskada.

Under senaste åren har miljontals människor nyttjat TikTok för att uttrycka sin kreativitet.  Men för vissa användare är TikTok en plats att dela med sig av sina livserfarenheter och finna tröst i att de inte är ensamma i vad de går igenom. För att hjälpa communityt att göra detta på ett tryggt och säkert sätt, lanserar TikTok en ny guide för psykiskt välmående utvecklad i samråd av oberoende experter, såsom International Association for Suicide Prevention, Crisis Text Line, Live For Tomorrow, Samaritans of Singapore samt Samaritans (UK). Guiderna hittas i säkerhetscentret i informationssyfte och erbjuder dessutom råd om hur community-medlemmar ansvarsfullt kan hjälpa personer som kämpar med olika problem eller är i nöd.

– Vi tillåter inte innehåll som glorifierar eller normaliserar självmord, självskadebeteende eller ätstörningar. Men vi stödjer personer som väljer att dela med sig av deras personliga upplevelser för att öka medvetenheten, hjälpa andra som har det kämpigt och personer som finner stöd i communityt, säger Liv Sandberg, Managing Director Global Business Solutions, TikTok Nordics.

 

Tidigare i år lanserade TikTok nya funktioner för att stödja användare som lever med eller har tillfrisknat från en ätstörning. Samtidigt kommer även utökade insatser för användare som söker på ämnen som självmord eller självskadebeteende.

Foto: TikTok / Anna Shvets via Pexels