Det nya sättet att hitta jobb som student


 

 

Som student har man ofta fullt upp med att plugga och gå på seminarier för att klara sina tentor. Samtidigt är oftast ekonomin för en student väldigt pressad och behovet av ett bra extrajobb är viktigt. Men eftersom majoriteten av tiden går åt till att plugga så finns det oftast inte tid för det tidskrävande jobbet att hitta ett extrajobb.

 

 

En plattorm för studentjobb
För att underlätta arbetet med att hitta ett jobb så har Meet a Student tagit fram en plattorm som gör jobbsökandet enkelt. På plattormen finns uteslutande jobb som passar studenter och unga talanger med 1-3 års arbetslivserfarenhet. Detta betyder att du får en helhetslösning där du i början av din utbildning kan hitta extrajobb för att dryga ut plånboken. När du sedan tagit dig längre i din karriär och behöver en praktikplats eller ett studentjobb på deltid eller heltid så kan du hitta den på plattformen också. Du kan alltså få nytta av Meet a student under hela ditt aktiva studentliv.

 

 

Det är enkelt att hitta traineeprogram
Skulle det vara så att du efter avslutad utbildning skulle vara intresserad av att bli trainee istället för att få en fast anställning så kan du även hitta ett stort utbud av traineeprogram på plattformen. När det gäller traineeprogram så annonseras dessa ofta inte och det kan vara väldigt svårt att hitta dom. Därför är det väldigt bra att dessa finns samlade på ett och samma ställe och du kan enkelt hålla dig uppdaterad kring när just det företaget som du är intresserad att jobba för lanserar ett traineeprogram.

 

 

Skapa ett student CV som har rätt struktur
En smart lösning är att du får ett CV som är välstrukturerat och följer alla riktlinjer som finns gällande hur ett CV ska vara utformat. Du fyller enkelt i ditt student cv direkt på plattormen och det används för alla jobb du söker. Detta betyder att du inte behöver fylla i ditt CV på nytt för varje jobb du söker vilket ofta är fallet med jobb som du hittar på Arbetsförmedlingen. En smart lösning är att CV:t är nedladdningsbart och du kan ladda ner det helt gratis som PDF och använda det för att söka jobb på andra plattformar. Om du är intresserad av ett CV med en mer modern design så kan du hitta det på exempelvis https://www.cv-mallen.se. Dock kostar dessa CV:n pengar att ladda ner så det kan vara ett bra alternativ att använda när du tagit examen och börjat få lön. Men det kan helt klart vara värt att få ett CV som är lite mer unikt.

 

 

Kontaktpersoner på alla företag
Eftersom Meet a Student har unika samarbeten med alla företag så finns det alltid en rekryteringsansvarig på varje företag som lägger ut ett jobb som du enkelt kan komma i kontakt med. Som medlem får du tillgång till det interna chatsystemet så att du kan skriva direkt meddelanden till ett företag och ställa frågor gällande ett jobb eller fråga allmänna frågor om företaget. Dom gör det helt enkelt enkelt för dig som student och företaget att komma i kontakt så att ni kan skapa en relation.

 

 

 

Foto: Vlada Karpovich / Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL