Idrottsprofiler som frontar spelbolag


 

 

På den ständigt växande spelmarknaden finns det idag hundratals spelbolag för spelaren att välja mellan. Därför knyter allt fler bolag till sig kända profiler som ambassadörer, så att deras märken sticker ut lite extra. Dessa profiler fungerar som kvalitetsstämplar och säljer in bolagens verksamheter.

 

 

Idag belyser vi några av de största idrottsprofiler som frontar dagens spelbolag.

 

 

Zlatan Ibrahimovic – Bethard

Sveriges största fotbollsstjärna genom tiderna börjar se slutet på karriären – på fotbollsplanen. Vid sidan av gräsplanen jobbar han på att stärka “varumärket” Zlatan. Utöver sitt eget parfymmärke och sina padelcenters är han även delägare i Bethard, som han tillsammans med skådespelaren Dragomir Mrsic frontar i reklamsammanhang. De glider runt på stränder och skickar varandra sköna gliringar.

 

 

Glenn Hysén – Unibet

IFK Göteborg och Liverpool FC:s gamla mittbackslegendar Glenn Hysén har vunnit det mesta, från Allsvenskan till Champions League. Idag är han en mångsysslare som bland annat jobbar med TV och reklam. Däremellan hinner han också med att gästa Aftonbladet och agera som ambassadör för den stora bettingsajten Unibet. Som ambassadör ser vi honom framförallt i reklampauser där han gör sin grej som go göteborgare. Det är snarare käckt än informativt, vilket är precis vad vi förväntar oss av Glenn.

 

 

Sara Sjöström – Betsson

Det världsberömda simproffset Sara Sjöström har vunnit allt hon kan vinna, från VM-guldmedaljör till mästare i Olympiska spelen. Hon är än idag verksam i högsta grad, och figurerar nu som ambassadör för spelbolaget Betsson. Hon säger själv att deras samarbete gynnar hennes fokus på sporten.

 

 

Dolph Lundgren – LeoVegas

Sveriges kanske största kultskådespelare genom tiderna, Dolph Lundgren, är återigen på den stora filmscenen med “Creed 2”. I filmen repriserar han sin ikoniska roll som Rocky Balboas nemesis, den ryske boxaren Ivan Drago. När vi inte ser honom på bioduken ser vi honom i fronten för nätcasinot LeoVegas. Iklädd sin militanta actiondräkt symboliserar han explosivitet, vilket går i linje med bolagets funktion att spelare snabbt får ut sina vinster.

 

 

Henrik Lundqvist – Unibet

Vi känner mycket väl till honom från sina framgångsrika år som målvakt i elithockeyn, idag verksam i New York Rangers. Han syns också till på TV som charmig förespråkare av schampomärket Head & Shoulders. Det räcker inte där, han är även ambassadör för spelbolaget Unibet. De jobbar med flera dragplåster, bland annat Unibet bonuskod som erbjuder spelaren extra pengar att spela för vid insättning och gratissnurr.

 

 

Ja, marknaden är i full blomm och med tiden kommer vi med största sannolikhet att få se ännu fler svenska idrottsprofiler som frontar spelbolag. Finns det någon särskild profil du hoppas ska ta sig an jobbet som ambassadör?Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL