För dig som vill lära dig handla med finansiella instrument 

 

Det senaste året har varit en finansiell berg och dalbana. Många har satsat pengar på börsen under nedgången i samband med Corona och gjort sig en fin förtjänst. För dig som vill lära dig mer om CFD-trading kan du läsa och lära dig mer om det här cfdinfo.se.

 

Först och främst skall du alltid se till att du aldrig spekulerar med pengar du inte har råd att förlora. Att spekulera på finansiella marknader innebär alltid en risk. Pengar kan gå helt förlorade eller i bästa fall dubblas flera gånger om. Kapitalet du använder skall därför inte vara kapital du har behov av på kort sikt.

 

CFD handel och intresset för CFD handel har ökat på sista tiden. Det ser vi genom den globala tillväxt som finns hos nätmäklare. CFD står för Contract For Difference och ger nu privatpersoner möjlig tillgång till finansiella tillgångar, marknader och handelsverktyg som tidigare varit svårtillgängliga för andra än professionella investerare.

 

Vad är CFD?

CFD är ett finansiellt verktyg som används för att spekulera i prisutvecklingen på en tillgång. Detta används då som ett alternativ till vanlig värdepappershandel. Handeln kan göras på flera områden och de vanligaste är aktier, aktieindex, råvaror, valutor och kryptovalutor.

 

Handel med CFD innebär att du spekulerar i prisutvecklingen av en finansiell tillgång utan att faktiskt äga den. Det är med andra ord ett kontrakt mellan två parter där både vinst och förlust kan uppstå beroende på hur prisutvecklingen är från det att man avtalar om prisutvecklingen, tills att man stänger den.

 

Ett CFD kan även användas i olika strategier. Det går fint att använda vid Daytrading, handel med hävstång och hedging. Det kan med andra ord användas av olika människor med olika strategier för handel.

 

Fördelar och nackdelar i korta drag

Du kan handla över hela världen, dygnet runt, till skillnad från i aktier där en mäklare behöver vara aktiv. Det går att investera i utvecklingen av exempelvis en råvara utan att du äger bolaget som tillhandahåller råvaran. Detta ger en möjlighet att undvika ett bolag som tappar i värde trots att råvaran stiger i pris.

 

Samtidigt skall du alltid vara medveten om vad du ger dig in på vid finansiella spekulationer. CFD är ett komplext finansiellt instrument som innebär en stor risk för snabb förlust likväl som snabb vinst. Det är därför viktigt att du förstår riskerna med CFD handel innan du börjar med den.

 

Det finns många handelsplattformar som erbjuder CFD handel och flera erbjuder dessutom demokonto så att du kan testa tjänsten och bli mer erfaren innan du startar din handel.

 

 

Foto: PixabayPublicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL