62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Spotify och adidas presenterar KLASS 2021 – lyfter nya talanger inom svensk hiphop


Kolla in nya Spotify Studios-singlar av VC Barre & 23, med flera.

 

 

Svensk hiphop och rap fortsätter att fira framgångar och spelas mer än någonsin på Spotify. Utvecklingen går snabbt och otaliga nya talanger har introducerats för lyssnarna det gångna året. Nyligen presenterade Spotify och adidas KLASS 2021 – en hyllning till fjolårets tio mest lyssnade nykomlingar i Spotifyspellistan 100. I samband med detta släpps även tre nya singlar från Spotify Studios – med VC Barre & 23, C. Gambino samt Robin Nazari & RAHIMIC.

 

Under 2021 fick flera svenska hiphopartister sitt stora genombrott, ofta med mycket lyssningar och engagemang via spellistan 100 på Spotify. Med KLASS 2021 vill Spotify och adidas lyfta tio utvalda artister som spås bli morgondagens stora hiphopstjärnor. Bland artisterna hittar vi bland annat rapparen 23 som med låten ”Länge Leve Vi” har firat stora framgångar under början av 2022. Som en del av lanseringen av KLASS 2021 teamar nu ett antal artister upp för exklusiva samarbeten. Det handlar om Spotify Studios-singlar av VC Barre & 23 med låten ”Internet” producerad av Shenzi, samt singeln “Woman” av C.Gambino med produktion av Mackan. Sist ut blir Robin Nazari & RAHIMIC, över en produktion av Oscar Calle Broberg, med låten ”Dedär” där artisterna fångar perspektivet från två sidor i ett förhållande.

 

– 2021 har inte varit ett av mina bästa år, jag har förlorat ganska mycket. Detta året 2022 ser jag mest fram emot att släppa det bästa jag någonsin har gjort, säger RAHIMIC i ett pressutskick från Spotify.

 

 

 

23

”23 startade året med Drill anthems som ”Scorpio” och ”200 Zips” för att sedan visa än mer bredd med låtar som ”Savastano”, ”The Beauty & The Beast” med Romeo och ”Bestie” med Adrijana. Han hann även med att släppa två projekt i ”Feelings” och ”08 ZOO”.

 

VC Barre

”VC Barre följde under 2021 upp ADAAMs framgångar och cementerade Märsta på kartan. Få kan ha missat låtar som ”Vvvalsta” och gästversen på ADAAMs ”TOPP” som ekade under sommaren. Han startade 2022 starkt med senaste singeln “VCFlow”.”

 

C.Gambino

”Göteborg fortsätter att leverera nya ansikten (eller ska vi säga masker?) till scenen. Redan 2020 glimtade han till med ”NADA” och ”COCA”, men det var inte förrän 2021 som C.Gambino fick sitt genombrott med låtar som ”CCTV” och ”SVÄVAR”. Han har precis släppt sitt debutalbum ”Sin City” och fått sin första etta med ”M5”.”

 

Robin Nazari

”Multikonstnären Robin Nazari har haft ett fullspäckat år med allt från skådespelarinsatser i Netflix-succéen ”Snabba Cash” till debutalbumet ”Dyrare Att Vara Fattig” som andades introspektiv melankoli. Lyssna bara på hans poetiska uppgörelse med sig själv i relation till sin bortgångne pappa i ”Jag har fattat”. Han kommer även fortsätta synas på den stora duken.”

 

Jazlin

”Jasmina Jelassi är inte bara Fatima Jelassis tvillingsyster utan även en begynnande artist som för familjetraditionen vidare på beats. Aningen mer melodisk och sentimental har hon under 2021 hunnit släppa låtar som ”PAIN” med L1NA, ”SPICY” med B.Baby och allra senast ”K.A.B” med Euroo.”

 

 

 

 

Rio

”Rios hitsingel ”Chanel” släpptes redan 2020 och fick en initial buzz, men under 2021 fick låten nytt liv och fullständigt exploderade. Det var längesen Växjö stod i centrum, men de Småländska skogarna har fått nytt liv. Efter ”Millionz” väntar vi försiktigt på nytt material. ”

 

MIGI

”2020 kom ”Bättre tider” på EP:n med samma namn. Bättre tider följde även under 2021 då MIGI följde upp med Jireel-featuren Toute la nuit (Hela natten)”. Som titeln antyder är franskan närvarande och otroligt självklar i MIGIs uttryck. Singeln bollade upp för andra EP:n ”Mode Avalon” som innehöll fler notabla låtar som ”Skålar”.”

 

9liv

”Malmö bjuder allt som oftast på säregna röster och Malmö-duon 9liv är inget undantag. Under 2020 de kom ut med självbejakande ”Dö Ung” och gav en ny sårbar röst till scenen. Efter det har de rört sig från Drill till Trap genom låtar som ”NÄSTA GÅNG” och ”CODEINE DREAMING”.”

 

RAHIMIC

”Redan 2019 dök Sanna Rahimic upp som ett nytt ansikte men efter “Intro” har hon till och från försvunnit. Här finns en penna och rap som doftar hårdaste alternativa hiphopen. Lyssna bara på ”SAS” som garanterar stankface. Vi tror och hoppas på ständig leverans under 2022.”

 

Malik Dalasi

”Arrividerci”, ”Django” och ”Faller” är egentligen allt vi fått höra från Malik Dalasi från Stockholm. Men genombrotten är ett faktum som bygger stora förväntningar på 2022. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Adam Falk

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL