SödraSidan släpper singeln “Alla” – album kommer nästa år


Stockholm-duon ger ut musik via Playground Music.

 

 

SödraSidan består av Jutte och Chrippa och är utan tvekan en av Sveriges mest hårt arbetande hiphopgrupper. De startade år 2010 under namnet Dalenbarn och tog namnet SödraSidan 2011. Båda namnen syftar till uppväxten söder om söder i Stockholm. De har jobbat underifrån och skapat sig en stark plattform att stå på. Detta visar inte minst deras YouTubesida med dryga 2000 prenumeranter och över 3 miljoner views. Förbluffande med tanke på att sidan registrerades så sent som i december 2010 och endast fyra videos lagts upp. SödraSidan blandar ett traditionellt sound med den typen av vardagslyrik som andas äkta och som talar direkt till lyssnaren.

 

 

Förra singeln ”Fånga Dagen” har spelats flitigt i radio och nu börjar det hända saker för hiphopduon. Chrippa, en av medlemmarna, medverkar i en rykande färsk video med Sebbe Staxx och Kartellen. Videon ”Ställ Dig Upp” länkas snabbt vidare på sociala medier och ser redan nu ut att bli en succé.

 

 

Nya låten från SödraSidan heter ”Alla” och gruppen meddelar att ett album kommer hösten 2013. Det ser ljust ut för svensk hiphop.

 

 

 

Lyssna på SödraSidan på Spotify, eller kolla in deras videos på Youtube.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL