5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
jaewon-hometown-hero-S
JaeWon aktuell med albumet “Hometown Hero”


Norrtälje-rapparen släpper skiva med assistans av bland annat Wiz Khalifa-producenterna E.Dan och Big Jerm från ID Labs.

 

 

JaeWon, eller Jimmy Skoog som han egentligen heter, är Norrtälje-rapparen som skivdebuterade 2008 med EP’n “Some Kind Of Hero”. De fem låtarna, och framför allt det rockinfluerade titelspåret, fick uppmärksamhet på internet och visade att JaeWon inte hade några planer på att följa de regler och normer som vanligtvis syns tydligt inom hiphop. Efter att ha skrivit och spelat in ett fullängdsalbum som aldrig fick se dagens ljus för samma skivbolag som släppte “Some Kind Of Hero” bestämde sig JaeWon för att ta saken i egna händer och lämnade bolaget för att med stormsteg fortsätta den utveckling han redan påbörjat.

 

 

Under ett och ett halvt års tid har JaeWon tillsammans med sångaren och låtskrivaren Peter Krafft (bl a känd som sångare i bandet Royal Modesty) utvecklat ett eget sound.Resultatet är “Hometown Hero” – ett street-album där JaeWon satsar allt för att bevisa att han inte kommer ge vika för varken hinder eller motgångar. Konceptet bakom “Hometown Hero” är inspirerat av superhjältarnas värld, en plats där JaeWon under åren funnit en trygghet han ofta saknat i det verkliga livet.

 

 

Första singeln från “Lionheart” fick mycket bra respons på nätet och var bland annat en “breaking feature” på amerikanska hiphop-sidan DJBooth.net. Andra singeln “Long Live The King” (med E.Dan och Big Jerm från ID Labs, producent-teamet bakom bl a Wiz Khalifa och Mac Miller) fortsatte öka tempot och fick 20000 views enbart på Youtube drygt en vecka efter att den släpptes.

 

 

 

 

BANDCAMP: http://jaewon.bandcamp.com/album/hometown-hero

 

 

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/jaewon/sets/hometown-heroPublicerat:
RedaktionenNULL