Det har gått nästan två år sedan Dree Low chockade musik-Sverige genom att meddela att han lade ner sin rapkarriär. Kort efter stod det också klart att han skulle ta bort all sin musik från Spotify och YouTube, med miljontals lyssningar och visningar över båda plattformarna.

I samma veva försvann han helt från rampluset och sociala medier. Några månader senare kom kanske en del av förklaringen då det stod klart att han häktats i sin frånvaro och var efterlyst för grovt vapenbrott. Detta efter att polis hittat ett skarpladdat vapen i hans hem.

Under helgen återvände Dree Low lika plötsligt till sociala medier, då han via Instagram postade en bild med en text riktad till sina fans.

“Jag vill inleda med att förklara min långa frånvaro från Rampljuset. Jag vet att jag har lämnat er med många frågor”, inleder han utan att ge något mer utförligt svar än det han sa i samband med att han lade ner.

“De senaste åren har jag arbetat på mig själv, strävat med att utvecklas som människa.”

Han förklarar däremot vad hans plan är framöver:

“Nu vill jag dedikera min energi på det positiva.. för ALLA människor som andas. En Hjälpande hand för den i nöd och support för varje människa i världens olika hörn.”

“För er som vill samma sak som jag. Följ min resa från och med nu”, avslutar han.

På inlägget har artistkollegor som B.Baby, Aden och 1.Cuz kommenterat. Den sistnämnda skriver:

“En röst vi behöver”, tillsammans med en palestinsk flagga.

Se inlägget nedan!

Foto: Pressbild/Universal/Victoria Zahmatkesh