Suge Knight dömd till långt fängelsestraff för dråp


 

 

Efter tre år har den utdragna mordrättegången mot forne Death Row-bossen Suge Knight till slut klarats ut. Det är Los Angeles Times som rapporterar att Knight, 53 år gammal, erkänt och nått ett avtal med åklagaren som resulterar i att han döms till ett 28 år långt fängelsestraff efter sin hit-and-run på Terry Carter under premiären av filmen “Straight Outta Compton” i januari 2015. Något som senare orsakade Carters död.

 

Domen kommer att börja den 4:e oktober på Foltz Criminal Justice Center och åklagaren har avslöjat att Knight får 11 år för dråp, vilket fördubblas på grund av tidigare domar under Kaliforniens så kallade “three strikes law”. Fem år läggs även till för att brottet anses allvarligt och våldsamt.

 

Detta kommer sannerligen späda på Suge Knights persona som länge omgärdats av rykten och en minst sagt hårdnackad image, sedan han låg bakom platina-säljande släpp från bland andra Tupac Shakur, Snoop Dogg och Dr. Dre. Han satt även, som bekant, i den bil som Tupac blev mördad i 1996.

 

 

I våras premiärvisade BET dokumentären “Death Row Chronicles”, se trailer nedan:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL