Brexitbussen får eget spel – och det är tveklöst beroendeframkallande


 

 

Med inspiration från ett klassiskt retro-onlinespel har det svenska företaget Advisa tagit skapat ett spel där användaren tar kontroll över den kända Brexitbussen. Körande längs en bana som förändras enligt valutakursen mellan pundet och euron, är målet att föra bussen i mål så snabbt som möjligt. Banan stiger och dalar oförutsett efter händelser som när Theresa May träffar Trump eller när Artikel 50 blir levererad. Testa spelet nedan eller på Advisas hemsida.

 

Spelet skapat av Advisa

 

 

Brexitbuss-spelet slog igenom i Storbritannien i slutet av 2017 och blev snabbt en hit online. Fram tills idag har hundratusentals personer spelat spelet.

 

Men hur kommer det sig att en svensk låneförmedlare skapat ett spel som detta? Som låneförmedlare brinner Advisa för att utbilda svenska folket kring privatekonomi. För att kunna utbilda fler människor och dra till sig uppmärksamhet krävs dock mer än informativa artiklar. Advisa vill även skapa roligt innehåll som väcker intresse och debatt kring ekonomiska frågor. Enligt Advisa var målet med detta spel att skapa något som lättsamt tog sig an ett relevant problem.

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL