Kalla-Fakta-De-Utpekade-LS
Kalla Fakta granskar rasprofilering i Sverige


 

 

Rasprofilering är ett utbrett och känt problem i länder som USA och Storbritannien. Men självklart pågår det även i Sverige, något som polisen dock inte vill kännas vid. I en ny granskning av Kalla Fakta undersöker man hur det ser ut i landet, där man bland annat intervjuar närmare hundra personer som kontinuerligt stoppas av polis baserat på utseende.

 

Så sent som i december riktades stor kritik mot polis och ordningsvakter i samband med Ortens Bästa Poet, då man ska ha befunnit sig i tunnelbanan och bråkat med personer kopplade till evenemanget. Enligt Stor blev också en av jurymedlemmarna misshandlad av polis.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Fick äran att vara jury på nordens största poesi event igår på ”Ortens bästa poet” de va 2500 pers i Rinkeby som såg @farrhiyaa_f Vinna! ”Vilken West side Mannen du e dead side” Grattis till dig välförtjänt och grattis till alla andra poeter ni va fett tunga. Respekt till @forenadefororter som kämpat med detta på nästa inga pengar eller bidrag alls så synd att ni måste lägga ner. Under de fyra åren dem varit verksamma har de inte haft ett enda bråk under evenemangen. Ändå lyckas polisen motarbeta denna poesi kväll som de vore nån rekrytering för kriminalitet. Hoppas folk med makt vaknar och inser hur viktigt detta är. 2500 människor va samlade i Rinkeby och dem enda som startade bråk var tråkigt nog polisen som misshandlade en annan jurymedlem. @forenadefororter ni förlorade slaget men inte kriget. Ortens bästa poet är långt ifrån slut inshala. Tack för att fick va en del av detta 👑

Ett inlägg delat av Don Infante (@stor)

 

 

TV4 sänder avsnittet “De utpekade” idag klockan 21.00, men går även att se via TV4 Play HÄR.

 

 

 

 

Foto: Tv4play.se

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL