Ursprunglig artikel publicerad 25/2 20222

Att svensk hiphop de senaste åren börjat synas i sömmarna har blivit allt mer tydligt. Flera svenska rappare har dömts för brott och utgör dagligt nyhetsstoff för framförallt kvällspressen, men även tv-program och inslag på nätet. Sedan dödsskjutningen av Einár i höstas har påståenden om gängkopplingar inom svensk rap intensifierats och debatter kring genrens texter återigen hamnat på tapeten.

Nu släpper TV4-programmet “Kalla fakta” en tvådelad programserie med titeln “Älskad hatad hiphop”. I programmet medverkar bland andra glödheta rapparna VC Barre och ADAAM från Märsta, där framförallt Barre verkar ha en framträdande roll.

Den första delen släpps på måndag den 30 maj och på TV4 Play går att läsa:

“I en dokumentärserie i två delar om svensk hiphop söker Kalla faktas reportageteam svar på om det finns några lyckliga slut inom svensk rap. Vi möter kända artister vars musik synliggör samhällsproblemen i utsatta områden. De berättar öppenhjärtigt om hur utanförskap och drömmen om pengar och framgång innebär en riskfaktor där unga lätt kan hamna i grövre kriminalitet.”

Den första delen finns på TV4 Play nu och sänds ikväll kl. 21.00 i TV4 och den andra delen sänds 21.00, onsdag 1 juni.

Foto: Phil Poysti