5ce71aed01aeb73c390c1be3
majid-jordan-2016-S
Konsertrecension – Majid Jordan live på Nalen i Stockholm


 

 

Sångaren Majid Al Maskati och musikproducenten Jordan Ullman besökte i lördags Sverige för den första gången som duon Majid Jordan. Deras sound har ett särskilt signum. Det går inte, likt många andra nya artister i denna tidseras svårdefinierade r&b-sound, att riktigt placera dem inom en specifik genre eller influens. I enlighet med deras sound mixar Jordan Ullman en hel del för att få Majids röst att bli smått abstrakt och anpassad till den känsla musiken är menad att förmedla. Obestridligt märktes det under lördagskvällen att Majid Jordan representerar Octobers Very Own i allra högsta grad, i form av att DJ:en som agerade förband förlitade sig på en sångkatalog bestående mestadels av Drake-låtar. Varav vissa låtar som troligtvis bara blir igenkända av musikkollektivets egna fan-base.

 

 

 

Frågan som dyker upp inför spelningen är då hur deras sound kan presenteras på bästa möjliga sätt live? Faktum är, förvånansvärt nog, att Majids röst låter ännu skarpare och än mer trivsam live. Konsertens andra låt ”Something About You” bjuder redan på Majids till en viss grad omixade röst vilket gjorde att jag i början av spelningen inte märkte av det, men redan under låten ”A Place Like This ” som kom strax därpå kände jag att rent vokalt så låter det betydligt bättre live än inspelat och mixat. I princip alla låtar var optimerade för en spelning vilket också visar på Jordan Ullmans briljans att kontrollera soundet och hur det framförs i hörlurarna kontra liveupplevelsen.

 

För en person som tidigare inte har lyssnat på Majid Jordan, så förstår jag om man inte skulle bli så tagen av spelningen till en början. Karisman var inte av den stereotypa r&b-gruppen som ibland gärna absorberar varenda sekund av rampljuset. Jag fick under spelningens gång känslan att Majid inte var tillräckligt erfaren som liveartist då kroppsspråket var smått tillbakadraget och svårtolkat, alternativt så är han oerhört ödmjuk med en allmänt mer tacksam inställning vars energi avbildas på detta sätt på scen. Senare under nattens gång fick jag efter en uppfriskande konversation det bekräftat att det var alternativ två som bäst stämde in på mitt antagande.

 

 

 

Bästa låt: “Her”, låten lät oerhört bra live och i kombination av scen sättningen med röda strålkastare värmdes hela lokalen.

 

Publiken: Publiken hade en väldigt god energi, vilket troligtvis grundas i den emotionella kopplingen till duons musik.

 

Vi minns: Jordan Ullmans magi bakom synthen och MPC:n.

 

//Artin Hojat

 

 

 

Se fler videoklipp @kingsizemag på Instagram eller Snapchat

 

Something about you!

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

 

Red anm: Majid Jordan och deras management tillät inga ackrediterade fotografer under spelningen, av oklar anledning.

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL