5e78b0917f33f434794a1c02
Yasin-2019-L
Yasin fortsatt häktad för nyårsmord – trots utebliven förklaring


“…inte på något sätt redogjorts för från åklagarhåll.”

 

 

Rinkebyrapparen Yasin har sedan januari suttit häktad misstänkt för det mord som skedde under natten till nyårsafton. Offret sköts i en bil i Rinkeby och avled senare av sina skador. Tre personer ska senare ha gripits, varav ytterligare två kort efter. En av dem var rapparen som kort innan släppt sin senaste EP “Handen under Mona Lisas kjol (PT:1)”.

 

Yasin har hela tiden nekat till brottet och istället hävdat att offret var en nära vän. De ska dessutom båda ha kopplingar till gänget Shottaz som sedan länge legat i en våldsam konflikt med Dödspatrullen. Trots att rapparen begärt att bli släppt på fri fot har han istället omhäktats tre gånger och enligt nya rättsdokument hävdar han att han inte fått någon förklaring varför han skulle ha dödat sin vän, skriver Expressen.

 

”Mordoffret var en mycket nära vän till Yasin Abdullahi Mahamoud och varför han skulle ha tagit sin vän av daga har inte på något sätt redogjorts för från åklagarhåll”, står bland annat i rättspapper som citeras av Expressen.

 

I ett överklagande skriver också rapparen och hans advokat Frida Wallin:

 

”Yasin Abdullahi Mahamoud gör gällande att det, mot bakgrund av det ovan anförda, inte kan anses föreligga sannolika skäl för misstanken om mord.”

 

I ett tidigare häktningsöverklagande har advokaten dessutom skrivit följande:

 

”Han har under polisförhör lämnat en detaljerad redogörelse för sina förehavanden vid den aktuella tidpunkten då målsäganden ska ha bragts om livet. Han har lämnat uppgifter kring hur han har rört sig, uppgifter som har varit enkla att kontrollera med hjälp av bl.a. övervakningsfilmer. Han har vidare lämnat uppgifter om personer han har varit i kontakt med på den aktuella natten, på vilket sätt han varit i kontakt med respektive person och skälet för dessa kontakter.”

 

Det är ännu oklart när och vad som händer härnäst.

 

 

Foto: Instagram/@yasinthedon

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL