Med Erik Lundin och Seinabo Sey m.fl.

Jason “Timbuktu” Diakité har på senare år gjort sig känd för att verka utanför musikboxen. Han har släppt en bok om köttfärssås, turnerat med pjäsen och boken “En droppe midnatt” samt agerar värd för podcasten “This Moment” tillsammans med kocken Marcus Samuelsson. Nu är han aktuell med ett nytt ljuddrama.

“Härifrån” beskrivs som “en modern svensk saga i fyra delar, om dåtid, nutid, framtid och för all tid”. Utöver Timbuktu hörs även Erik Lundin, Seinabo Sey samt Svante Lodén från trogna följeslagarna DAMN!. Musiken görs även av Erik Hjärpe från gruppen, medan rapparen Prins Daniel är involverad, förmodligen i roll som textförfattare.

Ljudboken ska vara baserad på rapparens personliga erfarenheter, men även historiska händelser, och släpps i fyra delar. Idag har det första kapitlet om Lund premiär via Storytel. Via deras hemsida går att läsa:

“LUND 1992. Jason sitter i sitt rum och övar rim. Dagen innan har han varit med om den mest våldsamma demonstrationen i Lunds historia: den 30:e November. Plötsligt ringer telefonen. Det är hans vän Micke är i andra änden som skäller ut Jason för att han lämnade honom och deras vänner när saker började hetta till dagen innan. Pappa Madubuko blir vansinnig för att han ens var där. Jason försöker lugna ner sin pappa med att berätta om sin uppsats om Kungen Timbuktu, Mansa Musa.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

“Härifrån” går att lyssna på via Storytel här. Imorse besökte Timbuktu TV4 Nyhetsmorgon för att prata om ljuddramat.  Se klipp nedan!

Foto: Therese Öhrvall

65ba07add7a32f7b0a037f23