5f2d30fa05d9010e180815f2
Lil Wayne stämmer Birdman – på flera miljoner dollar


Rapparen uppges även försöka säga upp sitt juridiskt bundna kontrakt med Cash Money.

 

 

En av hiphop-världens utan tvekan största nyhet i fjol var rapparen Lil Waynes plötsliga missnöjes-utspel kring Cash Money Records. Lil Wayne, som redan i unga tonåren signades av Cash Money Records med Birdman i spetsen har sedan dess varit skivbolagets frontfigur. År 2005 startade han dotterbolaget Young Money Entertainment där hiphop-stjärnor som Drake och Nicki Minaj är signade.

 

 

Nyheten om att Lil Wayne vill lämna det skivbolag och den ”familj” han växt upp med kom som en chock och har av en del även setts som ett PR-trick. Nu verkar det dock som att rapparen tar steget längre för att släppas fri från Cash Money. Enligt en rapport som TMZ (länk) tagit del av stämmer Lil Wayne Birdman på hela 8 miljoner dollar, en summa som han skulle ha fått i förskott för det ännu osläppta albumet ”Tha Carter V”. Han uppges även vilja säga upp kontraktet med orsaken att Birdman brutit mot det genom att inte släppa ”Tha Carter V”.

 

Lil Wayne släppte i förra veckan mixtapet ”Sorry 4 The Wait 2” där han bland annat riktar stark kritik mot Birdman och Cash Money. Lyssna här nedan.

 

 

 

// Leah Deriba

 Publicerat:
RedaktionenNULL