Lil Wayne kritiserar Birdman och Cash Money hårt: ”Jag är en fånge”


Young Money-mogulen vill lämna skivbolaget med Birdman i spetsen – säger att de vägrar släppa hans album.

 

 

Lil Waynes album ”Tha Carter V” releasedatum flyttades nyligen fram. En nyhet som kom bara dagar innan albumsläppet som skulle ha skett den 28:e oktober. Wayne gick kort därefter ut med ett nytt datum för albumsläppet, den 9:e december, och förklarade i en video till fansen att den kommer släppas i två delar.

 

I ett starkt utspel via Twitter gick stjärnan igår till attack mot både Cash Money Records, skivbolaget i YMCMB (Young Money Cash Money Business) och Birdman eller ” Baby” som han ibland kallas. Wayne skrev att hans album inte släpps på grund av att Birdman och skivbolaget vägrar att släppa det. Han säger även att han vill lämna Cash Money Records. Något som för fans och hiphopindustrin kommer som en chock då Wayne inte bara varit frontfigur för den stora gruppen utan också för att han växt upp med Young Money sedan tonåren.

 

 

Nyligen vädrade även Tyga sina åsikter (länk) om Young Money och skivbolaget där han gav kritik även mot Drake och Nicki Minaj. Då sa han att han vill lämna Young Money och bli självständig, och det verkar han snart bli.

 

I en tweet  i samband med cirkusen kring Lil Waynes missnöje skrev Tyga:

 

 

 

Hur den oväntade fejden mellan Lil Wayne och Cash Money Records kommer sluta återstår att se. Stjärnor som Pusha T har i alla fall redan välkomnat honom till Kanye West-ägda ”Good Music”.

 

Se Waynes och Pusha T’s tweets här nedan:

 

 

 

 

Pusha T svarar:

 

 

 

// Leah Deriba

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL