I höstas dömdes Dree Low till ett års fängelse för det kioskrån han var inblandad i tidigare samma år. I början av 2022 kom det chockerande beskedet att han valt att lägga ner sin musikkarriär för att “fokusera på det som är bättre”. Som en följd raderades en majoritet av hans musik från Spotify.

Men problemen slutade inte där. I våras åtalades den forne rapparen för grovt vapenbrott, efter att polis hittat ett skarpladdat vapen i hans hem året innan. Men när rättegången skulle fortskrida i Solna tingsrätt i fredags så dök han inte upp. Han häktades då i sin frånvaro och är nu efterlyst för grovt vapenbrott, rapporterar Expressen.

Fallet har har fått flera förseningar, dels på grund av att den forne rapparen inte dykt upp till rättegångar vid flera tillfällen – men också för att en 16-årig (som enligt Expressen beskrivs som en yngre gängmedlem) ska ha tagit på sig vapeninnehavet. Han påstår att han gått in och gömt vapnet i Dree Lows lägenhet, men ska ha angett fel märke på pistolen vid sin vittnesutsago och polisen tvivlar därför på uppgifterna.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Expressen (@expressen)

Foto: Victoria Zahmatkesh