Drake, Rihanna och The Weeknd är några av stjärnorna som fortfarande har en chans att vinna Oscars-statyetter på nästa års gala. Detta då de återfinns på på kommitténs senaste “shortlist”.

Rihannas “Lift Me Up”, från soundtracket till “Black Panther: Wakanda Forever”, har lagts till vilket också innebär att Ludwig Göransson finns med då de skapat låten tillsammans med Tems och regissören Ryan Coogler. Sverigeaktuella The Weeknd var en något större överraskning, då hans nya “Avatar”-bidrag “Nothing Is Lost (You Give Me Strenght)” kom så sent som förra veckan.

Drake är också något av en överraskning, men har tydligen varit med och skrivit låten “Time” från David O. Russells stjärnspäckade storfilm “Amsterdam”.

En som dock lämnats utanför är Kendrick Lamar, som hoppades få en nominering i kategorin Best Live-Action Short Film med musikvideon till “We Cry Together”. Kendrick fick en nominering för fyra år sedan, då han var med och skrev “All The Stars” från den första “Black Panther”-filmen. Samma år som Ludwig Göransson vann en Oscar för bästa filmmusik till samma film.

Nästa röstningsrunda sker den 12-17 januari, enligt Variety.

Foto: Pressbild / Brian Ziff