Efter många om och men under de senaste pandemi-åren kommer vi till slut få se The Weeknd på svensk mark igen. Abel Tesfaye har sedan det senaste Sverigebesöket, i Globen 2017, hunnit släppa tre album – som bekant med stor hjälp av svenskarna Max Martin och Oscar Holter.

Det senaste albumet kom precis i början av året och har i vanlig ordning streamat hundratals miljoner gånger om. Sedan dess har The Weeknd även släppt en alternativ version av “Dawn FM” med en rad remixer, av bland andra Mike Dean och KAYTRANADA. Den sistnämnda är även han aktuell i sammanhanget då den haitisk-kanadensiska dj:n och producenten kommer att agera förband.

I samband med tillkännagivandet av den omfattande turnén, står det även klart att Abel “The Weeknd” Tesfaye återigen kommer att samarbeta med FN:s World Food Program. Detta görs genom bidrag från den andra delen av turnén till XO Humanitarian Fund, som stödjer organisationens svar på den globala hungerkrisen. I ett pressmeddelande framgår:

“1€ från varje biljett som säljs i Europa, 1 GBP i Storbritannien och motsvarande 1 USD i länder över hela Latinamerika kommer att gå till detta viktiga ändamål. Fonden samlade in pengar under den nordamerikanska delen av turnén genom biljettförsäljning, intäkter från en exklusiv turné t-shirt och en donation på $500 000 direkt från The Weeknd. Även The Weeknds företagspartners, arenorna och styrelsen på World Food Program USA bidrog. Liksom turnésponsor Binance, som bidrog med 2 miljoner USD till fonden. Det första anslaget på 2 miljoner dollar kommer att ge akut mat- och näringshjälp till de mest matosäkra regionerna i Etiopien.”

”After Hours til Dawn”-turnén görs även i samarbete med Binance, det globala blockkedjeekosystemet bakom världens största kryptovalutabörs, som ger Web 3.0-teknik till konsertbesökare över hela världen. Biljettköpare får även en souvenir-NFT samt tillgång till en exklusiv NFT-kollektion för The Weeknds turné. Fem procent av försäljningen från den kommande turnéns NFT-kollektion kommer att doneras till XO Humanitarian Fund.

The Weeknd kommer till Sverige för en spelning på Tele2 Arena i Stockholm lördagen den 17 juni och söndagen 18 juni 2023.

Biljetter via LiveNation.se.

Foto: Brian Ziff / Republic Records