Donald Trump sågar Stefan Löfven: “Give A$AP Rocky his FREEDOM”


Presidenten upprörd efter beskedet om rapparens åtal.

 

 

Igår förmiddag väckte kammaråklagaren åtal mot A$AP Rocky och hans två vänner som suttit häktade misstänkta för misshandel. En som återigen reagerat är USA:s president Donald Trump. I ett osmakligt och rakt av löjligt försök att försöka sminka över sin egen uppenbart rasistiska läggning gick han sent igår ut och sågade både Sverige och statsminister Stefan Löfven för att ha “svikit det afroamerikanska samhället i USA”.

 

 

 

A$AP Rocky, och hans två vänner som också är åtalade, kommer sitta häktad fram till sin rättegång den 30:e juli och beräknas pågå i tre dagar. Läs mer om gårdagens åtal och efterföljande presskonferens med rapparens advokat här.

 

 

 

Sedan incidenten den 30:e juni har Sverige och A$AP Rocky blivit ett hett ämne. Analysföretaget Meltwater har för Resumés räkning tagit fram siffror som visar hur Sverige har nämnts i samband med fallet ASAP Rocky. Och det har blivit en hel del. Sedan den 1:a juni har ASAP Rocky omnämnts i drygt 28 000 artiklar, och i 19 000 av dem omnämndes Sverige.

”Sverige har alltså gått från att i väldigt låg utsträckning varit omnämnt i relation till ASAP Rocky till att bli vara en central del av nyhetsrapporteringen kring artisten”, skriver Meltwater i en kommentar till Resumé. Läs mer här!Publicerat:
RedaktionenNULL