Zacke släpper kortfilm till albumet “Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.” – se här!


 

 

I fredags släppte Zacke sitt fjärde album ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.” – en skiva där han zoomar in politiskt, men zoomar ut geografiskt. Något som han också pratar om i intervjun från senaste numret av Kingsize Magazine. Nu följer han upp albumet med en kortfilm som “fångar känslan av en grå svensk småstad upphöjd i ett retrofuturistiskt sken. Twin Peaks och Mad Max möter ‘Populärmusik från Vittula’ och ‘Fucking Åmål’.

 

I beskrivningen av filmen, regisserad av Oscar Byström, går att läsa:

 

“I ett dystopiskt Norrbotten i en avlägsen framtid vill en frihetsskald iklädd orange-streckad kimono lära människorna gamla sånger om den mytomspunna skarven. Norrbotten har förändrats sedan Suorvadammen brast och resten av landet beslutade att återuppbyggnad inte var ekonomiskt försvarbart, då naturresurserna inte längre gick att utvinna. Landskapet har förvandlats till en övergiven koloni där reglerna är satta ur spel.

 

Vi följer en brokig skara människor som ger sig ut på ett sökande efter svar och dras under resans gång ned i en spiral av sällsamma händelser. Snart vet ingen vad som är pengar och vad som är frihet.”

 

 

 

Foto: Elias Bergkvist

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL