Läs även AKIs egna ord om varje låt på EP:n.

Redan i juni stod det klart att tre fjärdedelar av Labyrint skulle återförenas på en kommande EP av AKI. Senare avslöjade den sistnämnda även att samtliga medlemmar från den pensionerade gruppen jobbade på kommande soloprojekt. Ett av dom närmar sig nu med stormsteg, då AKIs EP “Gänget och jag” fått ett officiellt releasedatum.

Enligt ett pressutskick var EP:n ursprungligen ett album som senare blev uppdelat i en trilogi. Precis som titeln antyder var konceptet bakom skivan att samarbeta med gästartister som AKI velat jobba med. Och så blev det också. Varje EP kommer att innehålla en sololåt med Aki, men också en rad gäster.

“Gänget och jag” del 1 gästas av ODZ, Blen, Moewgli, Dajanko och Jacco. EP:n innehåller tre låtar producerade av Masse Salazar och en producerad av Salla Salazar. Det första smakprovet blir singeln “Tid”, som var tänkt att hamna på ett kommande Labyrint-album och gästas av just Labyrint-kollegorna Dajanko och Jacco. Låten släpps den 30 juli medan “Gänget och jag” släpps i sin helhet den 6 augusti.

Se nedan för att läsa AKIs enga ord om varje låt!

1. “Skål” (Prod. Salla Salazar)
”Den kom till när jag såg på Sallas instagram story att han höll på med den beaten. Den gav mig sån där inspiration och hunger att bara lägga kaxiga rader så jag bad honom att skicka den till mig. Låten blev just en kaxig hyllning till mig själv för jag e så jävla bra ändå.”

2. “Inte samma som du” (Prod. Masse Salazar)
”När jag var i studion med ODZ och Blen skulle vi hitta nånting alla gillade, av en slump såg vi Dajanko i närheten av studion, han skulle köpa vinylskivor så han hoppade på låten oxå. Vi valde beat av masse o alla gick i sin skrivmode och så spelade vi in. Har vart ett fan av ODZ länge så det va fett kul att få göra en låt med dom. Precis som dajanko är dom riktiga mcs. Blen hittade direkt en skön hook till låten o voilà den blev klar.”

3. “Basketboll” (Prod. Masse Salazar)
”Jag ville samarbeta med någon av dom yngre rapparna jag lyssnar på så jag bjöd in Moewgli som är fett duktig, roliga smarta bars från ett ghettoperspektiv är vinnande recept hos mig alltid och han passade perfekt. Vi e från helt olika generationer men har samma kärlek för att rappa.”

4. “Tid” (Prod. Masse Salazar)
”Tid är en låt som egentligen var tänkt till Labyrints nya skiva. Vi gjorde en skiss för länge sen men sen splittrades bandet och vi började jobba på annat. Sen tog vi tag i skissen och gjorde klart den. Det har varit fett kul att göra musik med grabbarna och jag blev påmind om hur bra dom är och hur bra vi är tillsammans. Låten är speciell för mig för det är vi på den. En sommarlåt med 80 tals känsla. Man blir glad av att höra den.”

Foto: Mario Mendoza