I mitten av februari stod det klart att Pharell Williams skulle efterträda Virgil Abloh i rollen som Creative Director för det franska modehuset Louis Vuitton, det på grund av Virgil Ablohs tragiska bortgång hösten 2021. Pharell och Virgil var även nära vänner och Pharell sågs flera gånger besöka den bortgångne designerns modevisningar. 

Hittills har vi ännu inte fått ta del av hur Pharells kreativa ledning kommer att uttrycka sig men snart är det dags. Bakom kulisserna har det jobbats hårt och nu är det bekräftat att Pharell inleder Paris Men’s Fashion Week med sin debutkollektion för Louis Vuitton, enligt modeveckans officiella kalender. Det innebär också att Louis Vuittons runway-show för första gången kommer att inträffa på en tisdag istället för en torsdag – som alltid varit reserverat för märket. 

Paris Fashion Week går av stapeln den 20 juni 2023 och avslutas den 25 juni 2023. Under dessa dagar kommer 43 modeshower och presentationer av kollektioner att ha ägt rum. 

Vissa runway-shower kommer även att livestreamas, bland annat Pharells. Håll utkik på modeveckans officiella hemsida för länkar och exakta tider. 

Foto: Louis Vuitton