62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Premiär för Labyrint-föreställningen “Bra där! En hiphop-historia”


 

 

Imorgon lördag, den 2 april, får Labyrint-föreställningen “Bra där! En hiphop-historia” urpremiär på Uppsala stadsteater. Musikteaterföreställningen är regisserad av Affe Ashkar, där Labyrint-kollegorna Aki, Dajanko och Sai står bakom musiken tillsammans med Masse Salazar.

 

– Jag har alltid velat jobba med historier som förtjänar att berättas men som inte fått ta så stor plats på scenerna. Jag är jätteglad att få ta in hip hopen på teatern, där det egentligen är självklart att den borde fått ta plats tidigare. Att få dela scen med klassiker och andra stora produktioner är stort och mäktigt. Det här blir en hyllning till hip hopen som den verkligen förtjänar och som jag tror många längtat efter, har Ashkar tidigare sagt i ett pressmeddelande.

 

“Bra där!” skildrar hur det är att växa upp i utsatta stadsdelar och i rollerna ser vi bland andra rapparen Yoel Ismo (Yoel Escanilla) som spelar Nasir som möter musiken i tidig ålder. Drömmen om att bli stjärna är närmare än han trott men livet omkring honom pågår fortfarande som vanligt med allt vad det innebär. Vägen till framgång går inte utan hinder. Amed Bozan, som 2020 vann Kristallen för bästa manliga huvudroll i tv-serien “Kalifat”, spelar karaktären Benny, en av Nasirs kompisar. Även Vendela Idun syns i rollistan.

 

I det senaste numret av Kingsize Magazine medverkar både Affe Ashkar och Aki där man berättar mer ingående kring föreställningen – som först var tänkt att bli en Labyrint-pjäs.

 

– Affe hade snackat med teatern som hade en idé om att göra en föreställning om Labyrint som grupp, men vi kände oss inte så taggade på den grejen. Det kändes mer aktuellt att skriva en egen berättelse – så då gjorde vi det, säger Aki i intervjun.

 

Under samtalet reflekterar Aki även kring 10-årsjubileumet av Labyrints debutalbum och berättar mer om den aktuella EP-trilogin “Gänget & Jag”. LÄS HELA INTERVJUN HÄR!

 

Idag fredag är rapparen även aktuell med nya singeln “Bekväm”, som kommer med bonusspåret “God Jul” som vi fick en försmak av några dagar innan julafton. Dessutom har Masse delat ett klipp från det kommande titelspåret för föreställningen med Yoel Ismo. Se nedan!

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Masse Salazar (@masse_salazar)

 

 

Foto: Sören Vilks
Grafik: Olle Ferner och Johan Björnsrud

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL