Det har gått knappt en månad sedan Burna Boy besökte Sverige för en spelning på Way Out West. Kingsize skrev i recensionen av spelningen i Slottsskogen:

“Afrobeatskungen är på strålande humör när spelningen drar igång och har ett pampigt liveband med fem körsångare. Ett välkommet inslag då Burna Boys röst har ett relativt begränsat register och en dov stämma som lätt blir undermålig i kontexten av ett stort arrangemang. Tyvärr verkar inte Ed Sheeran vara kvar på göteborgsk mark för att gästa finstämda poplåten ”For My Hand”, men här gör Burna skäl för sina stjärnstatus då han på egen hand ger låten nytt liv. Det är en spelning uppburen av glädje och värme som Burna är en mästare på att leverera. Det blir inte minst tydligt på avslutande genombrottshiten ”Ye”, som får runda av en uppskattad visit av den afrikanska giganten.”

Nu står det klart att Burna Boy återvänder till Sverige på “Love Damini Tour” i vinter. I början av september adderades flera spelningar i Europa, däribland en konsert i Stockholm 3 december 2022 på Avicii Arena. Mer information om biljetter här!

Foto: Atlantic Records / Warner Music