Under våren har Jelassi varit aktuell med flera nya singlar, vilket leder fram till det kommande debutalbumet “Dom har bara gett mig ett namn” som släpps i mitten av maj. I samband med albumreleasen så kommer hon även ta nästa steg vad gäller skådespelarambitioner. I höstas var hon även aktuell med en biroll i filmen ”Stammisar”.

Nu premiärvisas den nya dramakomedi-serien “Från trakten”, med Fatima Jelassi en av huvudrollerna. Hon spelar karaktären Zeina, en tjej från Stockholm som blir placerad i ett familjehem i Värmland där stora krockar uppstår. Serien är inspelad i Värmland och Stockholm och handlingen beskrivs av SVT:

“Två världar krockar när 17-åriga Zeina från förorten i Stockholm blir fosterhemsplacerad på en bondgård i Värmland. Bror, sonen i familjen, är jämngammal med Zeina. Han har gjort det till en konst att ligga lågt och inte väcka uppmärksamhet. Det vill säga allt det som Zeina inte gör. Redan första dagen i skolan lyckas hon bli ovän med klassens drottning och hamna hos rektorn anklagad för mordhot. Zeina har ett mål. Att komma tillbaka till Stockholm så fort som möjligt. Men i takt med att banden till Bror blir starkare vänder det och Zeina börjar känna att hon faktiskt fått den familj hon alltid saknat. Från trakten är en dramakomedi om fördomar, EPA-traktorer och syskonkärlek. “

Jelassi spelar i serien mot YouTube -komikern Hampus Hedström, 26 år, från Sunne i Värmland, som gestaltar karaktären Bror. Johan Östling som bland annat medverkat i ”Smala Sussie”, ”Ack Värmland” och ”Hela Sverige bakar” spelar pappan i familjen.

Serien “Från trakten” består av 8 avsnitt och får premiär fredagen den 12 maj 2023 på SVT Play.

65546e0a53c940223e0b0eb4