Stockholmrapparen Jelassi har senaste åren varit en av Sveriges främsta stjärnskott på hiphopscenen. Till våren är det äntligen dags för hennes första fullängdsalbum som “skildrar ett maskrosbarns kamp för att hitta ett balanserat liv och utmaningen i att bryta ett socialt arv , enligt ett pressmeddelande.

Inför releasen av nya albumet och fler singlar under våren, överraskar nu Jelassi och Nisj med att släppa nya singeln “Hallmattan” via egna skivolagsetiketten AKHI. Lyssna nedan!

Med projektet vill hon att andra människor ska kunna relatera och hitta styrka i sin egen livssituation. Jelassi berättar vidare om det kommande albumet:

“Min konstnärliga ambition har alltid varit att skapa något som hjälper mig förstå varför saker blev som dom blev. Hur min barndom påverkat den jag är idag. Jag vill inte skämmas över min berättelse. Eller den jag är. Jag vill skapa något andra maskrosbarn kan känna igen sig i. Något dom kan relatera till fullt ut. Och då måste det bli smutsigt. När jag spelade in ’Balans’ upplevde jag för första gången känslan av att lägga skammen helt åt sidan; och verkligen äga min historia fullt ut. Det har tagit lång tid att komma dit jag är idag, och jag vet att jag har en bra bit kvar, men när jag går in i studion idag anpassar jag mig inte efter någon annans öron än mina egna.” 

Jelassis kommande debutalbum ”Dom har bara gett mig ett namn” ska släppas 12 maj 2023.

65ba07add7a32f7b0a037f23