Netflix utökar nu sitt utbud av mobilspel med introduktionen av en omtyckt GTA-trilogi, som en del av deras ambition att uppmärksamma funktionen i appen.

Från och med den 14 december i år kommer Netflix-prenumeranter att ha tillgång till den uppdaterade speltrilogin “Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition”. Den remastrade versionen kom i oktober 2021 och består av de älskade spelen “Grand Theft Auto III”, “Vice City” och “San Andreas”.

Förra månaden kom rapporter om att Netflix diskuterade möjligheten att släppa ett eget “Grand Theft Auto”-spel med Rockstar Games, genom sin licensdeal med utgivaren Take Two Interactive. Wall Street Journal noterade att det isåfall inte skulle handla om “GTA VI”, utan en spinoff som endast skulle gå att spela via mobilen. Streamingplattformen har enligt tidningen spenderat drygt en miljard dollar på att expandera inom spelsegmentet.

Vad gäller “GTA VI” så kom en efterlängtad (och bekräftad) update kring spelet nyligen. Rockstar Games meddelade att en trailer för spelet släpps i december, i samband med att spelstudion firar 25-årsjubileum. Värt att notera är att även om alla antar detta handlar om “GTA VI”, så nämndes faktiskt aldrig ordagrant, utan Rockstar skrev “the next ‘Grand Theft Auto'”.

Hur som helst, håll utkik för “The Trilogy” via Netflix i mitten av december.

Foto: Rockstar Games