5ce71aed01aeb73c390c1be3
dc-grimsta-mitt-eviga-krig-S
Skivrecension – DC Grimsta “Mitt Eviga Krig” (Album)


 

 

Dagens musikindustri producerar många kopior. Det är lätt att smälta in som artist och betydligt svårare att sticka ut. Speciellt i takt med den svenska hiphopens framsteg och det ökade intresset för genren. Högre krav ställs på artister och de ska tilltala en bred publik och samtidigt behålla äktheten. Och det är där DC Grimsta lyckas. De senaste åren har Västerortsrapparen skapat lite av ett eget sound. Han sjung-rappar på ett karaktäristiskt sätt och besitter onekligen flera talanger; berättarteknik, rap och sång. Genom albumets tio spår tar han oss genom berättelser om det förflutna, problem, olycklig/lycklig kärlek, drivkrafter i livet och att lyckas och att misslyckas. ”Mitt Eviga Krig” består av känslobaserade och personliga skildringar. DC Grimsta blickar tillbaka, förklarar och visar förståelse för personer som vill ”Kriga till sig lite framtid”(Framtid med Shivano och Alpis) och det är den typen av låt som verkligen fångar mig och då är det framförallt dynamiken mellan artisterna jag fastnar för.

 

Samtliga låtar på ”Mitt Eviga Krig” är starka var för sig men på rad kan det ibland bli monotont då DC har samma tonläge skivan igenom. Metaforerna är många vilket i sin tur både lyfter upp lyriken och gör tolkningarna svävande. Med ”När vi går” och ”Stjärnor”, som  släpptes 2014, samt remixen av “Inom Sin Tid” innebär det att “Mitt Eviga Krig”fått sex helt nya spår på albumet. Jag hade hoppats på fler. På samma sätt hade hoppats att kreativiteten, berättartekniken och spänningen i videoskapelserna, till “När Vi Går” och ”Inom Sin Tid”, lyst starkare albumet igenom.

 

 

Bästa låt: ”Inom sin tid”- utan tvekan. Den är inte bara den bästa låten på albumet, utan en av de bästa låtar som släppts i år. ”När vi går” är också en klar favorit.

 

Bästa produktion: ”Har du mig” producerad av CJ.

 

Intressant text: ”Framtid” (Med Shivano & Alpis) ” Inte alla går vinnande ur allting men det värt att ta en liten chansning, vissa faller på mållinjen som alltid, när de vill kriga till sig lite framtid”. Samt ”Om jag stannar”

”Olika situationer men den här den är alltför skev, plockar upp bitar av mig fastän jag fortfarande står och er, så mycket jag döljer och gömmer, glömmer aldrig vilka som stått kvar”- det är naket, äkta och ärligt.

 

 

 

betyg_3

 

// Mariana Benyamin Sir

 

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL