erk-gatuslang-LS
Erk från Trainspotters/Random Bastards i episod 103 av Gatuslang


 

 

Podcasten Gatuslang fortsätter att gräva på djupet i kronologiska berättelser om svenska hiphop-profiler och dess uppväxt, hiphop-intresse och karriär inom den svenska scenen. I vanlig ordning står Pontus Gustavsson för värdskapet när Erk från Trainspotters/Random Bastards står som gäst i episod 103.

 

Lyssna via Gatuslang.se

 

 

“Erk eller Erik Hörstedt föddes i Umeå 1986 men kom att växa upp i Storuman i Västerbottens inland. När 90-talet närmade sig slutet upptäckte Erik skate- och hiphopkulturen och blev snabbt en utövare. Redan i högstadiet började han göra försök till rap med vänner, däribland George Kaplan eller Raat Himself som han hette då. Tillsammans kom de att bilda duon Trainspotters under 2004. De kom att släppa kassetter, vinyl och mixtapes och bli del av musik, konst och snow- & skate-kollektivet Random Bastards. Dagens efter att Erk slutat gymnasiet flyttade han till Umeå för att komma närmre skapandet. Tillsammans med sitt crew började de bygga upp en rörelse där musik och filmer blev en viktig del men också ett genomarbetat merchstall där formgivare Marc Strömberg stod för den huvudsakliga designen.

2010 var det dags för Trainspotters debutskiva “Dirty North” som blev första LP:n i en trilogi tillsammans med producenten Academics och med åren hade också Cleo, Chefen, Uncle Vernon, Gonza-Ra, Davr, Broder John och Friman också blivit en del av musikkollektivet. Idag har gruppen Trainspotters en gedigen discografi och en fanbase utanför Sverige även om Erik till stor del idag börjat rappa på svenska som Erk där han bland annat hunnit släppa två EP:s och ett soloalbum. Hör historien om Erk, Trainspotters och Random Bastards här i Gatuslang.”

 

 

gatuslang-2016-LS

 Publicerat:
RedaktionenNULL