Joe Berlingers-s
Ny dokumentär ska undersöka mordet på Martin Luther King


 

 

Joe Berlingers, regissören bakom bland annat “Paradise Lost” och “The Clutter Family Murders” har sedan en tid tillbaka ägnat sig åt projekt rörande kända och mindre kända mordfall. Nu är det snart dags för regissören att göra en spelfilm/dokumentär om mordet på Martin Luther King, vars död än idag är ett mysterium.

 

 

I filmen med titeln “Slay the Dreamer” kommer vi få följa den bortgångnas vän och rådgivare, pastor James Lawson och hans försök att få reda på vad som egentligen hände och varför. Vi kommer bland annat få följa hur Lawsons försök att öppna den stängda mordutredningen efter att han fått reda på att det enda ögonvittnet till mordet varit tvångsintagen på ett mentalsjukhus i åtta år. Vittnet blev inlagd under falskt namn efter det att hon tackat nej till en belöning på 100 000 dollar från FBI när och vägrat skriva på en edsförsäkran om att James Earl Ray var den skyldige. Hon hade nämligen vid upprepade gånger hävdat att Ray inte såg ut som gärningsmannen.

 

 

För den som vill kolla in ett annat projekt av regissören tills releasen av “Slay the Dreamer” släpps Berlingers film om Ted Bundy, “Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile” med Zac Effron i huvudrollen på Netflix den 3:e maj.

 

 

 

Se bitar ur Martin Luther Kings “I Have a Dream”-tal nedan.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL