Vad är en VPN?


 

 

VPN är en förkortning på Virtual Private Network eller virtuellt privat närverk. En VPN är en anslutning eller en dataförbindelse mellan två olika digitala punkter. Förbindelsen är krypterad och säkrat. Den skapar en så kallad tunnel för den som ansluter sig till det privata nätverket. Idag finns det många och olika leverantörer av en sådan typ av anslutning i Sverige. Att välja rätt kan kännas lite svårt. Tittar du på jämförelsesidor och läser genom rekommendationer från testpaneler kommer du utan tvekan att få en bättre överblick av marknaden och välja en pålitlig partner.

 

Att streama med en VPN

 

Låt oss säga att du har anslutit till en VPN. Vad sker? Du får en säker anslutning till nätet. Din egen trafik går genom en säker virtuell tunnel där din IP adress inte syns eller snarare byts ut med ett annat IP nummer. På det sättet kan du till exempelvis tillgå webbsidor som kan vara blockerade för din verkliga IP adress. Med andra ord går du förbi sådana typer av begränsningar. Att streama filmer och TV serier som är blockerade i Sverige är en vanlig anledning till varför privatpersoner väljer att använda sig av en VPN.

 

Är det bättre att spela med en VPN?

 

Att spela spel som för en eller annan orsak inte finns tillgängliga online i Sverige är en av de andra anledningarna för att köpa sig ett VPN årligt abonnemang. I många fall handlar det om videospel som man spelar i ett team och via stream.

 

Är det bättre att spela med en VPN? Ja, ifall du inte kan tillgå spelet utan privat nätverk så är det definitivt bättre. Du får en direkt tillgång till communities, spel, bonusar osv.

 

Kom ihåg att olika leverantörer har varierande täckningar och priserna är inte desamma. Gör helst en förundersökning på vad som erbjuds och välj en leverantör som bäst passar dina personliga preferenser.

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL