5f2d30fa05d9010e180815f2
Inredning inspirerad av hiphop


 

 

Om du vill att din musiksmak ska genomsyra ditt hem ska du läsa vidare. Hiphop-inspirerad inredning är lätt att fixa med lite snygga detaljer, rätt material och en attityd som både andas street och lyx. Så här fixar du din egen crib.

 

Ett tips är att kolla in reportage som visar hur det ser ut hemma hos olika artister. Där kan du hitta inspiration och få idéer till din egen heminredning.

 

 

Streetinspirerat

Ta in gatan genom att välja material som sten, betong och tegel när du ska fixa väggar eller golv. Låt det se rustikt ut och komplettera bilden genom att sätta upp detaljer som neonskyltar, graffitikonst, posters med dina favoritrappare och motiv från städer du gillar. Lek gärna med belysning som ger olikfärgat sken där du placerar lamporna. Du kan få ett rum som ser ut som en upplyst scen genom att rikta rosa, gröna eller röda lampor mot olika hörn i rummet.

 

Om det går kan du anlita en graffitikonstnär, ifall du inte är en själv, som kan skapa ett custom motiv på en hel eller en del av en vägg. Det kan bli riktigt snyggt om det är en fondvägg, det vill säga att bara en vägg har graffiti och alla andra är enfärgade. Om du har graffiti på mer än en vägg kan det ge ett stökigt intryck som inte är särskilt rogivande för ögat.

 

Möblerna får gärna ha en modern formgivning med en ganska avskalad känsla. Färger som kontrasterar mot varandra ger ett intressant intryck; så våga blanda lila med gult, rött med blått och grönt med orange. Ha till exempel en soffa i lila och placera ut en gul filt, eller soffkuddar i olika gula nyanser.

 

 

Den lyxigare versionen
Vill du hellre skapa ett mer vuxet intryck i hemmet kan gå den lyxiga vägen istället. Tänk sammet, marmor, gulddekor, pälsar, dekadens och allt det där andra som tillhör hip hop. Lägg ut snygga, tunga mattor från https://www.trendcarpet.se/ för att ge ett ombonat intryck och välj gärna material som är lite tyngre. En matta av god kvalitet som har lite lyster kan lyfta ett helt rum och ge samma exklusiva känsla som man ofta ser hemma hos hiphop-artister.

 

Färger som mörklila, grafitgrått, emeraldgrönt och guld får gärna dominera. Missa inte heller att använda strass, paljetter och andra saker som ger en känsla av bling-bling. Kristallkronor, ljusstakar i guld och tunga sammetsgardiner ger precis rätt intryck. Hiphop får gärna vara lite överdrivet, så våga ta ut svängarna med dina materialval, färger och olika inredningsdetaljer.

 

 

 

Foto: vaun0815 / UnsplashPublicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL