Den svenska startupen Amuse har under flera års tid legat i framkant inom skivbolagsbranschen och att förenkla utgivning av musik. Nu lanserar företaget en AI-driven masteringtjänst som ger större möjligheter för artister att bygga sin karriär på sina egna villkor.

Lanseringen av “Master Your Music” är resultatet av ett tätt samarbete mellan Amuse och norska startupen Masterchannel, som används av artister som Ane Brun och Skinny Days (producent för Tiësto, Alan Walker och Seeb).

Syftet med tjänsten, är enligt Amuse, att ge artister ökade möjligheter i olika stadier av sin karriär att skapa ett professionellt sound. Som en del av lanseringen erbjuder Amuse sina användare att mastra låtar för enbart 5 dollar styck. 

– På Amuse tror vi starkt på att skapa likvärdiga möjligheter för alla artister, något som vi under senaste åren uppnått genom vår musikdistribution till alla branschledande streamingplattformar. Vi är stolta att kontinuerligt erbjuda nya möjligheter för artister att utveckla sina karriärer på sina egna villkor, som till exempel vår nya masteringtjänst, säger Erik Ljungqvist, CPO på Amuse.

Den AI-drivna masteringtjänsten kommer kort efter Amuse lanserade Music Insights tidigare i år. Music insights ger artister en unik översikt på hur deras musik presterar på streamingplattformar, samlade på ett och samma ställe i Amuse-appen.

Läs mer via amuse.io

65ba07add7a32f7b0a037f23