Inför det stundande EM-kvalet gör Zlatan Ibrahimovic, 41 år gammal, återkomst i landslaget för matcherna mot Belgien och Azerbajdzjan. AC Milan-spelaren har nyligen gjort comeback i Serie A efter en knäoperation som gjordes i somras. Dessförinnan ledde han Milano-laget till ligatiteln under vårsäsongen. Zlatans senaste match i landslaget var i mars 2022, i förlustmatchen mot Polen i det avgörande VM-kvalet.

– Är man på den nivån där man hoppar in och spelar i Milan så är man aktuell. Det handlar om hans egen inställning också, om han vill eller inte. Zlatan är väldigt, väldigt sugen och vill bidra. Så är det i dag sedan får vi se hur framtiden blir., säger förbundskapten Janne Andersson under en presskonferens enligt Aftonbladet.

Det blir knappast tal om att starta matcherna påpekar förbundskaptenen vidare:

– Zlatan och jag har haft kontakt hela perioden till och från under hans skadeperiod. Nu känner han sig såpass bra efter de här tre inhoppen att han kan komma in och tillföra på planen. Det är det det är frågan om, inhopp.

Även Alex Isak, Robin Quaison och Dejan Kulusevski finns som väntat bland de uttagna spelarna i truppen. Sverige möter Belgien på Friends Arena 24 mars 2023, följt av hemmamatch mot Azerbajdzjan tre dagar senare.

Idag presenterades även att adidas och Svenska Fotbollsförbundet förlänger sitt partnerskap och samarbete, samt inleder en satsning på streetfotboll. Läs mer här!

Foto: Pressbild / Bethard