Medan Manchester City tog hem titeln efter stor dramatik.

Igår spelades den sista och avgörande omgången i Premier League. Inför matcherna toppade Manchester City tabellen, en poäng före jagande Liverpool. Det krävdes alltså en vinst för att säkra ligatiteln, vilket de flesta räknade med att man skulle göra. Men riktigt så enkelt skulle det inte bli.

Både Liverpool och City hamnade i underläge i den första halvleken, men Sadio Mané utjämnad åt sitt Pool innan halvtidspausen. Om det redan då var spännande så var det inget mot de kommande 45 minuterna, då Aston Villa lyckades ta ledningen med 2-0 mot City med drygt 20 minuter kvar att spela. Men då vaknade jätten.

Inom loppet av 5 minuter hade Manchester City vänt matchen till 3-2, genom två mål av tysken Ilkay Gundogan. Det hjälpte därför inte att Liverpool både tagit ledningen i sin match mot Wolves och utökat till 3-1 i slutet av matchen.

Samtidigt lyckades Tottenham säkra Champions League-spel efter att man kört över ett redan nedflyttat Norwich. Dejan Kulusevski var tillbaka från sjukdom och på rejält spelhumör. Svensken prickade in två mål (se det andra nedan) i lagets 5-0-seger och viktiga ligaplaceringskamp mot rivalen Arsenal.

Det innebär att vi med största sannolikhet får se Kulusevski i Champions League nästa år, då hans låneavtal med Tottenham sträcker sig till slutet av nästa säsong. Klubben har också en option att köpa loss svenskan för drygt 35 miljoner euro.

På tredjeplats i Premier League slutade Chelsea.

Foto: Tottenham Hotspur / Manchester City

6412e4b25c415800cc0e8973