Leo Messi fortsätter efter VM-segern: "Jag njuter av att spela i landslaget..."

Efter en smått otrolig match och ett spännande straffdrama tog Argentina hem VM-guldet 2022 i Qatar. Argentina såg länge ut att ha en trygg ledning i finalen, med 2-0, innan Frankrikes storstjärna Kylian Mbappé gjorde ett starkt avtryck i matchen. I den 80-minuten reducerade han på straff, och bara nittio sekunder senare sköt han in 2-2 på volley.

Vid 2-2 gick matchen till förlängning där Lionel Messi gav Argentina ledningen i 109:e minuten. Matchen hade dock ytterligare en dramatisk vändning att bjuda på. Mbappé ställde sig vid straffpunkten och kvitterade återigen för “Les Bleus”. I den sista matchminuten på övertid (120+3 min), fick fransmannen Muani en jättechans att avgöra, men Argentina-målvakten Emiliano Martinez stod för en monsterräddning.

Därefter blev det straffsparksläggning där Martinez återigen klev fram och gjorde en stor räddning vid ett par franska straffmissar. Ytterbacken Montiel kunde därefter slå den avgörande bollen i mål i straffomgång fyra, för att ge Argentina sitt första VM-guld på hela 36 år.

Efter matchen riktades världens blickar mot Leo Messi, som efter stora framgångar kröner en makalös fotbollskarriär med ett efterlängtat VM-guld. Så sent som förra året vann Messi och Argentina även Copa America. När pokaler och medaljer delats ut till de argentinska guldhjältarna så kommenterade Messi sin framtid för medier på plats i Qatar:

“I will not retire I want to continue playing as a World Cup champion.”