Det var i maj 2022 som 28 personer, däribland Gunna och Young Thug, greps av polisen i Atlanta för misstänkt brott mot RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) samt inblandning i organiserad brottslighet genom deras skivbolag YSL.

I slutet av förra året släpptes Gunna fri. Detta efter att han gjort en uppgörelse, så kallad “plea deal”, där han erkänner ett brott för att bli fri från de andra han står åtalad för.

Nu döms Young Thugs bror Quantavious Grier, som går under rap-aliaset Unfoonk, till nio år och sex månader i fängelse – efter att ha brutit mot reglerna kring hans ”plea deal”. 

Unfoonk togs till fånga av polisen efter en misstänkt drogförsäljning förra månaden. Några polistjänstemän hade sett flera personer, bland annat Unfoonk, vid bildörren till en svart Mercedes G-Wagon som var parkerad vid en bensinstation. Senare samma kväll stannade officerarna bilen med anledning av en ”tinted window violation”, vilket innebär att ett objekt är placerat i rutan på så sätt att det blockerar förarens syn. När polisen hade stannat bilen kunde de känna lukten av marijuana. De hittade även ett vapen i bilen som Unfoonk sa var oanvänt. På grund av detta kunde polisen koppla vapnet till honom och arrestera honom på grund av det samt deltagande i brottsliga aktiviteter. 

Unfoonk hade tidigare dömts för brott mot RICO och skulle avtjäna 12 år i fängelse, varpå tio av dessa år skulle ske under skyddstillsyn. Under denna period förbjöds han bland annat till att använda vapen och därför blir han nu dömd till nio år och sex månader i fängelse.

Kolla in rättegången nedan. 

Foto: Instagram via 2x_unfoonk