Det var under en bilresa i oktober 2020 som Megan Thee Stallion och Tory Lanez hamnade i en hetsig diskussion som eskalerade i att Tory Lanez, enligt Megan, sköt mot hennes fötter.

Sedan den 28 november i år har utredningen pågått och Tory Lanez hävdar fortfarande att han är oskyldig, trots att en rättsläkarrapport fastställt att Megan de facto blivit skjuten i fötterna och att kulfragment hittats. Med den bakgrunden åtalas han nu med en tredje åtalspunkt för grovt brott efter skjutningen.

Enligt Rolling Stone-reportern Nancy Dillon har åklagarmyndigheten under måndagens rättegång lagt till ett nytt åtal för grov vårdslöshet för avlossande av ett skjutvapen. Åtalet innebär ett fängelsestraff på sex år och kan kvalificeras som ett landsförvisande brott med anledningen av att Tory är kanadensisk medborgare. 

Som högst kan han sitta 22 år och 8 månader i fängelse baserat på de anklagelser som hittills finns mot honom. Bland brottsmisstankarna finna avlossande av ett halvautomatiskt skjutvapen och bärandet av ett laddat och oregistrerat skjutvapen i ett fordon. Om han blir dömd kommer han även att få betala skadestånd till Megan för att ha orsakat henne stora kroppsskador.

Tory har sedan i oktober haft husarrest efter en osämja med August Alsina då han ska ha slagit honom i ansiktet. Men nu har husarresten lyfts för att han ska ha möjlighet att förbereda sig inför rättegången. 

I våras öppnade Megan för första gången upp om kvällen i en intervju med CBS Mornings, se nedan!

 

Foto: Pressbild / Apple Music

65ba07add7a32f7b0a037f23